Senarai Resort di Janda Baik [14 collection yg amazing]

Kami Ada 14 Collection Resort Terbaik!

Tahukah anda, perbezaan antara Hotel, Homestay dan juga resort di Janda Baik atau di tempat lain sekalipun.

Kalau nak dibanding kan secara mudah. Hotel dan Homestay sangat bergantung kepada tarikan surrounding yang ada. Berbanding dengan resort, lebih kepada mengharap kan pihak resort sendiri yang create tarikan di persekitarannya.

Seperti contoh, pengalaman saya dengan isteri ke Resort Tok Bali. Kalau tak harapkan pihak resort sendiri yang sediakan

dan yang lain lain nya tu, apa lah yang boleh dibuat sangat oleh pengunjung yang datang. Padan lah kalau kebanyakan resort akan berada lebih di persisiran pantai.

Tapi itu kalau untuk di Tok Bali, Kelantan, memang di persisiran pantai. Untuk di Janda Baik ni focus nya akan lebih kepada aktiviti seperti

  • aktiviti sungai – kira dalam resort ini sendiri memang sudah ada sungai
  • jungle tracking
  • ada juga resort yang kreatif sikit menyediakan makanan buah buahan seperti durian
  • paintball dan macam macam lagi.

Anda boleh rujuk artikel penginapan yang di janda baik untuk senarai aktiviti lain yang ada pada sesetengah resort di janda baik. Ada lebih kurang 16 kesemuanya, nak buat aktiviti secara group pun tiada masalah. Memang ada resort di janda baik yang beri focus pada tetamu nya yang kunjung secara beramai ramai ni.

Banding dengan Homestay dan Hotel. Lebih banyak focus pada penginapan sahaja, tempat tidur anda, kebersihan, kemudahan seperti TV, air con, breakfast pun juga. Jadi hanya melibatkan penginapan sahaja.

Pihak hotel tak perlu bersusah payah memikirkan kalau perlu mereka sediakan tarikan disekeliling nya.

Itu sebab juga lah hotel kebiasaannya terletak di tempat tumpuan utama sahaja.

Panjang juga introduction saya kan. Tapi tak apa lah, berikut adalah antara resort terbaik di Janda Baik.


101 Resort & Spa

Alamat: Ashida Villa, Lot 5303, Kampung Janda Baik, Pulau Santap, Pahang, 28750 Bentong
Location: https://goo.gl/maps/5s3omQAPFEpWThEJ7
Lowest Price: RM 99
Jarak di KL: 53 minutes
SPA + Free Parking + Free Breakfast + Free Wifi


Seri Pengantin Resort

Alamat: Lot 686, Kg.Sum-Sum Hilir, Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/uq8SQwwEGZMdXs2N7
Lowest Price: RM 143
Jarak dengan KL: 49 minutes


Centella Asiatica Resort “Pegaga Garden”

Alamat: Kg Sum Sum Hulu, Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/fHSjkY4x2uPHLToL7
Jarak dengan KL: 45 minutes


Bidaisari Resort

Alamat: Lorong Cheringin 1, Kampung Cheringin, Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/GwtgwrpLXEGiHkxZ6
Jarak dengan KL – 45 minutes
Pool, Free Parking, Restaurant, Free Breakfast


Fifty4Ferns Resort

Alamat: Lot 12188, Lorong Cheringin, 28750, Kampung Janda Baik, Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/EZpMdhSKSQsCH41W6
Jarak dengan KL – 55 minutes
Pool, Spa, Restaurant, Free Breakfast, Free Parking


Alsakinah Resort

Alamat: Lot 5300, Lorong Lampin 1, Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/My5vStPhmhHtGLpKA
Jarak dengan KL – 53 minutes
Free WIFI, Parking, OKU Accessible, Kid Friendly, Restaurant


Saufiville boutique resort

Alamat: Kampung Chemperuh Janda Baik
Location: https://goo.gl/maps/nfbDzk9yrDf69Cqo6
Jarak dengan KL – 58 minutes
Poll, Restaurant, Free Parking


Sugeh hill exclusive eco resort, janda baik

Alamat: Sugeh Hill Exclusive Eco Resort Lot 495, Kampung Hulu Chemperuh, Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/YfYSpjrKSyy9Nd7q8
Pool | Air Con | Kid Friendly | Restaurant
Jarak dengan KL – 56 minutes

Rasa nya ramai sangat pun yang dah kenal dengan owner Sugeh Resort ni kan!

Iaitu Datuk Aliff Syukri – Terlajak Laris

Resort ni sememang nya ia masih baru, dan ada kemudahan yang masih lagi tak lengkap. Jadi padan lah kalau anda datang akan ada kekurangan yang kebiasaannya tak lengkap. Tapi taka da lah sampai 50% barang masih lagi tak sempurna, kalau tak macam ia sudah pun mula beroperasi kan.

Siap ada chalet yang betul betul menghadap sungai.

Ada juga private pool untuk kemudahan sekeluarga.


Peppaville Resort Malaysia

Alamat: A323, Jalan Tanarimba Sum Sum, Janda Baik, Bentong, 28750 Bukit Tinggi, Pahang
Location: https://g.page/peppaville?share
Pool, Free Breakfast, Free Parking, Free WIFI
Jarak dengan KL – 50 minutes


Tiarasa escapes glamping resort

Alamat: Persiaran Enderong, Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://g.page/TiarasaEscapes?share
Jarak dengan KL – 44 minutes
Pool, Restaurant, Free Breakfast, Free WIFI


Enderong resort Malaysia

Alamat: Jalan Tanarimba Pine, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/ZD8ACs4zwDqw3W1j8
Pool, Restaurant, Free Breakfast, Free WIFI
Jarak dengan KL – 46 minutes


Serene Resort & training centre janda baik, bentong, pahang.

Alamat: Lor Seri Dinar, Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://g.page/SereneResortJandaBaik?share
Jarak dengan KL – 48 minutes


The acres resort 一畝田

Alamat: lot 28431, Kampung Bukit Tinggi, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://g.page/TheAcresResort?share
Jarak dengan KL – 41 minutes
Pool, Restaurant, Free Breakfast, Free Parking


Selesa hillhomes & golf resort

Alamat: Selesa Hillhomes Bukit Tinggi, 28750, Pahang, Bukit Tinggi, 28750 Bentong, Pahang
Location: https://goo.gl/maps/XZr3jD8QKaTHPWHS8
Jarak dengan KL – 38 minutes

Leave a Comment!