Baiklah, sebelum ni memang pihak kami ada sediakan artikel tajuk yang sama ni, tempat menarik di Janda Baik, tapi artikel tu mungkin tak terlampau detail. Atau pun hanya cover separuh sahaja daripada apa yang anda boleh lihat dan gambarkan suasana sebenar di Janda Baik. Tapi kali ni, harapnya perkongsian akan bertambah baik sebab kita akan kongsi hampir sepenuhnya tarikan yang ada di Janda Baik dan sekitar nya. Kalau nak dikongsikan tarikan yang ada, sebenarnya ada…

Tahukah anda, perbezaan antara Hotel, Homestay dan juga Resort? Kalau nak dibanding kan secara mudah. Hotel dan Homestay sangat bergantung kepada tarikan surrounding yang ada. Berbanding dengan resort, lebih kepada mengharap kan pihak resort sendiri yang create tarikan di persekitarannya. Seperti contoh, pengalaman saya dengan isteri ke Resort Tok Bali. Kalau tak harapkan pihak resort sendiri yang sediakan kolam renang aktiviti air seperti berkayak tunggang kuda dan yang lain lain nya tu, apa lah yang…

Bercuti di Kuala Terengganu sememangnya bakal melakar memori indah untuk anda dan keluarga. Mana tidaknya, bandar ini cukup lengkap dengan percutian tepi pantai yang menyeronokkan. Malah, banyak tempat menarik di Kuala Terengganu yang berbaloi untuk anda lawati. Dari segi penginapan pula, banyak pilihan tersedia buat pelancong. Dari resort dan hotel mewah hinggalah chalet bajet yang mampu inap. Namun, tidak semua hotel di Kuala Terengganu yang ada swimming pool. menyediakan kolam renang. Usah khuatir, kerana anda…

Seronoknya kalau dapat bercuti di Marang Terengganu. Marang bukan sahaja menjadi ‘pintu’ untuk ke Pulau Perhentian dan Pulau Kapas, bahkan pantainya sendiri cukup cantik. Maka, banyaklah chalet mampu inap di sepanjang pantai. Sesuai untuk anda luangkan masa hujung minggu bersama keluarga. Untuk itu, kami kongsikan beberapa chalet tepi pantai di Marang Terenggganu! Kesemua chalet, resort, dan homestay di Marang di bawah adalah mampu inap. Selain selesa dan menawarkan aktiviti kekeluargaan,  ia juga dekat dengan tempat-tempat…