Hotel

Hotel Best di Bandar Kuantan  

Hotel yang best pastinya bergantung kepada kemahuan yang anda inginkan semasa menginap. Antara sebabnya, mungkin hotel tersebut punyai ciri ciri seperti dibawah: 

Ada tempat parking free 

Breakfast included, atau pun berhampiran dengan kedai makan yang selesa 

Cukup kelengkapan asas, seperti pemanas air, 3 in 1 nescafe juga barang kali, seterika. Tiada masalah juga seterika kalau perlu dikongsi bersama dengan penghuni bilik lain.  

Mungkin juga meja dan kerusi untuk mereka yang hendak melakukan business trip. 

Siaran TV yang jelas, begitu juga dengan siaran TV Astro 

Kemudahan WIFI – kemudahan WIFI memang sepatutnya berada dalam kategori asas, tapi disebabkan kepentingnnya, disebabkan juga kadang kadang WIFI hanya laju di Lobby sahaja, tidak disetiap bilik. Membuatkan WIFI mesti BERJAYA connect dan laju di setiap kawasan hotel. 

Staff yang mesra – kadang kadang, bila kita menginap ni, boleh sahaja kalau bayar lebih 20 ringgit asalkan dapat layanan yang mesra dan telus. Dan sememangnya, hasil daripada review review yang banyak kami team travel perhati di Booking.com, banyak juga ayat yang lebih memuji staff hotel yang mesra, berbanding keadaan bilik yang bersih. Begitu juga, dengan bilik yang mungkin underate yang lebih mahal, berbanding dengan staff yang tidak mesra. 

Pasti akan lebih ramai yang review staff yang kurang hajar, tidak mesra berbanding harga yang terpaksa di bayar. 

Kedudukan yang strategik – berapa banyak di antara kita yang bila hendak merancang perjalanan tapi sibuk mengukur jarak antara perjalanan tempat menarik yang lain lain nya. Hanya kerana untuk menjimatkan masa perjalanan ulang alik supaya tidak membuang masa di jalan raya. 

Harga yang berpatutan – mungkin kalau sebut fasal harga, yang paling tepat ialah harga yang menepati bajet anda. Sebab kalau harga yang berpatutan mungkin ada yang mengatakan yang paling rendah. Kalau yang paling rendah, mungkin ada kelengkapan asas yang tiada. Seperti contoh, hotel RM 10 satu malam, tapi hanya ada katil sebuah? 

Apa apa pun, setiap pengunjung tu, mendifinasikan perkataan best atau terbaik semasa membuat pilihan penginapan adalah berbeza. 

Namun, artikel senarai hotel di kuantan ini lah yang memang antara menjadi pilihan utama krew kami, semasa melawat di bumi Kuantan, Pahang Darul Makmur 

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!