10 Hotel Terbaik di Genting Highlands

Salam, dalam artikel ini kami akan berkongsi antara hotel yang paling murah, dan yang paling mendapat banyak sambutan di Genting Highlands.

‘Without further ado’

First World Hotel >> RM 100 – RM 528

Hotel yang paling murah, iailah First World Hotel. Hotel ini adalah satu satu nya hotel yang berada di bawah RM 150 untuk satu malam. selebihnya selepas Resort World Hotel – Theme Park, adalah lebih kurang RM 300 ke atas.

Klook.com

Walaupun First World Hotel ada lebih kurang 1300 bilik, tapi anda mesti tempah awal sebab kebarangkalian untuk naik ke atas, sampai di Lobby baru anda nak tempah memang sangat tipis. Boleh kata 100% tidak akan sempat.

Ambil sahaja contoh di atas, tarikh yang kami set kan di atas bukan nya waktu peak orang berkunjung ke Genting Highlands apatah lagi kalau waktu cuti sekolah? mesti lagi banyak dan takut takut kalau anda tidak sempat. Jadi, elok lah kalau anda buat tempahaan sekarang sebelum terlewat.

Atau, kalau anda tidak sempat, boleh cuba Resort World Hotel – Theme Park

Resort World Hotel – Theme Park >> RM 329 – 1033

Hotel ini hanya 100 meter sahaja daripada Theme Park, berbanding dengan First World Hotel yang lebih kurang 300 m. Hotel ini ada laundry services dan ATM machine di Lobby nya.

Harga bilik adalah daripada RM 329 hingga RM 1033. Bergantung kepada jenis bilik yang anda mahukan. Kalau ramai, mungkin boleh menempah bilik yang luas, seperti Sixers dan hanya perlu minta tambah kan katil kalau boleh.

Berikut, adalah gambaran suasana di Resort World Hotel

 

Berikut pula adalah senarai penginapan yang anda boleh pilih di Booking.com


Booking.com

Seterusnya, kami cadangkan Grand Ion Delemen Hotel

Hotel 5 bintang ini terletak di antara puncak Banjaran Titiwangsa. Jadi, anda akan dapat bayangkan pemandangan pergunungan yang memukau. Ada swimming pool air yang panas juga disediakan. Jarang jarang sekali kalau kita tengok swimming pool air panas macam ni kan.
Perjalanan drive kereta anda lebih kurang dalam 10 minit ke Genting Theme, so hotel ni bukan seperti Hotel First world yang memang berada di kawasan Theme Park. Sebab hotel berjauhan sedikit, tapi tak lama pun. Lebih kurang 10 minit sahaja.

Kalau duk berjauhan dari Theme park ni bagus juga, tarikan di Genting Highlands bukan theme park nya sahaja, ada banyak lagi yang lain seperti Taman Strawberry contohnya.

Dan cadangan kami yang terakhir ialah Awana Hotel.

Rasai kenikmatan udara sejuk sepanjang berada di Hotel ini. Perjalanan dari bandaraya Kuala Lumpur hanya 1 jam 30 minit sahaja. Hotel ini berbeza dengan yang lain nya, yang mungkin lebih focus kepada modern design, berbanding dengan Awana Hotel ini, ia lebih kepada classic design untuk pengunjungnya.

Leave a Comment!