Untuk hotel bajet dan murah di Genting Highlands, tambah lagi di atas, atau puncak Theme Park. Pilihan yang ada Cuma First World Hotel sahaja yang berharga lebih kurang RM 100 sahaja. Yang lain, kalau anda nak nginap di puncak juga, semuanya hotel sudah berharga RM 300 ke atas.

dan biliknya dan pemandangannya…

Yang lainnya, semua sudah mahal. Macam yang kami cakap tadi, RM 300 ke atas. Kalau anda masih nak lihat, boleh rujuk artikel 10 Hotel Terbaik di Genting Highlands ini. Kami ada senarai kan di sana. Elok kalau luang baca juga lah, sebab rasanya kalau tong tong RM 300 pun cukup kan. Lagi pula pemandangan nya cantik. Contoh hotel 5 bintang Grand Ion Delemen Hotel, baru RM 250 untuk satu malam. Dan apa yang anda lihat memang memukau sebab ia terletak di antara Banjaran pergunungan Titiwangsa.

Klook.com

Namun, kalau anda masih lagi mencari hotel bajet, kami boleh cadang kan beberapa hotel yang lain nya.

Tapi ingat ya, yang paling murah, dan paling dekat dengan Theme Park ialah First World Hotel RM 111 tadi atas tu ya. Anda mesti booking, kalau sudah sampai sana baru nak beli memang tak sempat punya.

Booking di bawah

Untuk hotel bajet pula ialah D Inn Hotel. Kedudukan hotel ni terletak lebih kurang 20 minit daripada Genting Highlands. Hotel ni ada lebih kurang dalam lingkungan satu pekan kecil Gohtong. Jadi, memang ada lagi 3 4 hotle bajet yang ada dalam Pekan kecil ni. Pam minyak Petron pun ada.

Yang ini adalah untuk kedudukan di baju jalan, kalau anda masuk ke dalam lagi akan jumpa beberapa penginapan yang lain lagi, seperti Genting View Resort

Atau pun, mungkin disebabkan jaraknya yang 20 minit nak ke atas. Daripada anda habiskan minyak naik jalan curam ke atas. Lebih baik naik Awana Skyway yang hanya 6 init sahaja daripada sini.

Itu sahaja.

Kami doakan perjalanan anda selamat. Dan yang paling penting juga, ada tempat untuk menginap. Untuk First World Hotel tadi, jangan tunggu lama lama. Sebab takut sudah habis di tempah..

Boleh lihat senarai hotel terbaik di Genting semula untuk rujukan.

Author

Saya jenis suka testing hotel.

Write A Comment