Negeri di Pantai Timur memang banyak destinasi percutian yang menarik seperti pulau-pulau indah. Terengganu sahaja memiliki beberapa pulau bertaraf antarabangsa yang menggamit kedatangan pelancong. Pulau Kapas contohnya tidak pernah lekang dengan pengunjung yang ingin menikmati keindahan alam, hidupan laut, dan aktiviti pantai. Segala yang patut anda tahu tentang Pulau kapas seperti aktiviti menarik, cara ke sana, tambang bot, resort dan chalet menarik, akan kami kongsikan dalam artikel ini. Biarpun namanya tidak popular seperti Pulau Perhentian,…

Saya snap gambar di Google Map untuk tunjuk betapa banyak nya hotel bajet di bandar baru bangi untuk artikel sebelum ni. Kali ni saya paste kan di bawah semula andai kata anda terlepas. Untuk pengetahuan anda juga, sebenarnya perkongsian ini adalah hasil daripada trip 5 hari saya ke Bangi. Masa saya ikut wife pergi kursus. So alang alang boleh la saya survey survey untuk isi kandungan teamtravel ni. Total yang saya senaraikan dalam artikel ini…

Hotel Seri Malaysia Kepala Batas ni sebenarnya last option selepas Hotel Jannah dan Hotel Kamelia penuh. Geram juga sebab tak book awal awal. Mula mula, saya fikir tak ada lah ramai sangat, sebab kat parking tak banyak kereta pun berbanding dengan sebelum ni, tapi penuh pula. Adoi. Erm tak apa lah. saya memang kena menginap di area situ, sebab training saya di sana. Dan bila suruh wife saya google semula, terjumpa la Hotel Seri Malaysia.…

Bercuti di Kuala Terangganu tidak sah kalau tidak singgah membeli belah di Pasar Payang. Ia dalah lokasi wajib buat pelancong luar dan dalam negara untuk membeli barangan harian. Kalau nak tahu, lokasi Pasar Payang kini berada di Jalan Sultan Zainal Abidin. Apa yang menarik di Pasar Payang? Apakah jenis barangan yang dijual? Teruskan membaca artikel ini. Pasar Payang boleh dikatakan sebagai syurga membeli-belah baik buat penduduk tempatan mahupun pelancong. Inilah lokasi terbaik untuk anda mendapatkan…