Author

SyedShaff

Browsing

Seperti yang saya kongsikan percutian ke bangi beberapa hari lepas. Akhirnya saya pun dah sampai ke Tenera Hotel, dan masa artikel ini ditulis, saya dah masuk hari ke 2 menginap di sini. Overal, saya rasa ok lah kot. Nak kata tak best sangat pun tak boleh juga, sebab hotel 4 or 5 bintang memang service akan jadi tip top. Tambah lagi dari segi layanan staff, daripada staff yang mengemas bilik, staff masa breakfast, staff receptionist,…

Saya snap gambar di Google Map untuk tunjuk betapa banyak nya hotel bajet di bandar baru bangi untuk artikel sebelum ni. Kali ni saya paste kan di bawah semula andai kata anda terlepas. Untuk pengetahuan anda juga, sebenarnya perkongsian ini adalah hasil daripada trip 5 hari saya ke Bangi. Masa saya ikut wife pergi kursus. So alang alang boleh la saya survey survey untuk isi kandungan teamtravel ni. Total yang saya senaraikan dalam artikel ini…

InsyaAllah, artikel ini saya tulis 5 November 2019, jam 3 22 pagi. Sebab nak prepare untuk ke Bangi 10 haribulan ni dengan wife, tolak daripada Kota Bharu. Sebenarnya, trip ni trip kursus wife saya di Bangi. Kursus tu agak lama juga dalam 5 hari. So alang alang menyeluk pekasam, dengan hotel pun boleh di claim, trip perjalanan pun boleh claim, boleh la saya menyeluk saku kan. So saya plan untuk teman wife, sambil cuba cuba…

Bila dah sampai ke langkawi, transport yang paling cepat cepat anda kena grab tak lain tak bukan mesti lah kereta sewa. Mana nak dapat? Tak perlu risau, sebab sebaik sahaja anda sampai ke Jetti memang macam macam tawaran yang ada. Mungkin harga pun seakan sama, kereta selesa atau tidak sahaja. Berikut antara pilihan yang patut anda tanyakan pada penyewa kereta sewa. Harga yang murah sudah pasti, untuk senarai perbezaan kami ada senarai kan di bawah…

Hotel Seri Malaysia Kepala Batas ni sebenarnya last option selepas Hotel Jannah dan Hotel Kamelia penuh. Geram juga sebab tak book awal awal. Mula mula, saya fikir tak ada lah ramai sangat, sebab kat parking tak banyak kereta pun berbanding dengan sebelum ni, tapi penuh pula. Adoi. Erm tak apa lah. saya memang kena menginap di area situ, sebab training saya di sana. Dan bila suruh wife saya google semula, terjumpa la Hotel Seri Malaysia.…

Salam, ini adalah kali kedua saya dan isteri stay di Tune Hotel. Kami stay 2 hari sebelum berangkat ke Hotel Seri Malaysia Kepala Batas untuk saya hadiri training di Bertam. Apa yang saya boleh update, sebenarnya tiada masalah pun, tapi kita sebagai Pelanggan, kadang kadang sangat perlukan flexibility betul tak. Tune Hotel Mesti Check IN 11 pg, Check Out 2 pm Contoh, kita semua tahu yang kalau nak check in mesti dalam pukul 12. Atau…

Kalau nak diikutkan, di Terengganu ada 12 hingga ke 15 buah resort. Tapi lepas saya tapis tapis berdasarkan faktor bawah ni, tinggal 8 sahaja. Harap anda setuju lah dengan tapisan saya. Berikut adalah sebab kenapa saya pilih 8 buah resort yang utama ni: mesti depan pantai, saya sendiri lebih suka kalau resort tu depan pantai. Rasa lebih syahdu, tapi tu lah, makanan pun lebih mencekik darah. Tapi tak apa, dalam senarai ni ada yang penginapan…

The Manor Beach Resort Besut Ini bukan hotel sebenarnya. Lebih kepada resort, The Manor Beach Resort Besut. Terletak lebih kurang dalam 8 minit daripada Pekan Besut. Kampung Raja pun lebih kurang 8 minit juga. Average, cost penginapan untuk resort ini adalah RM 200. Dan ya memang ada disediakan swimming pool untuk pengunjung yang hadir. Apa yang boleh kami katakan, penginapan di resort ini berteraskan konsep autentik. Design, kemudahan bilik yang memang macam dalam rumah. Tak…

Ikut kan pada pemerhatian saya, hanya ada 3 resort yang saya boleh senaraikan dalam artikel kali ni. Mungkin ada yang terlepas, boleh tinggalkan komen dan review anda. Oh ya, kalau anda memang suka menulis, dan berhasrat untuk berkongsi tips dalam blog teamtravel ni boleh hubungi kami ya. dan 3 resort tersebut ialah: Duyong Marina & Resort – saya pilih sebab best quality service dan fasilities yang disediakan, berbanding dengan penginapan yang lain. Batu Burok Beach…

Ok, jenuh juga nak cari satu satu untuk jenis hotel yang swiming pool ni. Lepas dah siap compile, saya boleh terpadam pula semua, lagi tambah jenuh nak cari balik. Lepas beberapa kali wat de fish, ini lah hasil nya. Oh ya, dalam senarai saya, ada 7 hotel yang nampak macam puas hati swimming pool nya. Tapi mungkin 1 sampai 5 sahaja yang nampak betul betul buat anda rasa berbaloi. Sebab ada hotel yang buat kolam…