Langkawi

Rumah Peranginan Persekutuan Langkawi

Untuk artikel saya ada kongsikan RPP untuk di Pulau Pangkor. Sekarang, tiba giliran untuk RPP Langkawi pula.

Kalau tak silap, kalau tak silap sayalah ya. Wife saya memang kerja goverment, dan memang dia layak pun untuk menginap di RPP mana mana pun. Cuma kami belum lagi berkesempatan untuk cuba. Cuma saya adalah juga buat research sikit untuk siapkan artikel ni. Ikutkan rumah penginapan peranginan persekutuan yang lain.

Kebanyakan lebih macam bersifat persendirian. Atau kerajaan bina facility yang ada memang khas untuk penginap staff goverment sahaja. Dan andai kata tiada siapa yang book, memang tak ada siapalah yang akan stay. Tapi kalau di RPP Langkawi lain, sebab hotelnya macam berkongsi dengan hotel orang awam yang lain untuk stay.

Kiranya, hotel atau resort Federa Villa ni memang ada reserve untuk goverment staff untuk duduk. Kira baguslah tak adalah berhantu macam rumah peranginan persekutuan Bukit Fraser yang dikatakan berhantu.

Berikut adalah antara snap yang saya dapat kongsikan.

Untuk mendaftar menginap di RPP anda boleh rujuk artikel ini, panduan menginap di RPP.

Di bawah ini pula kami kongsikan jarak perjalanan tempat menarik yang ada di Langkawi dengan lokasi penginapan anda di Federal Villa.

Oh ya, ada banyak lagi blogger lain yang kongsikan percutian mereka di Federal Villa. Antaranya TeratakImpianIbu, NorlizaOthman. Mungkin ada baiknya guna anda baca artikel di blog mereka untuk perkongsian pengalaman lebih detail.

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *