Hotel Seri Malaysia Kepala Batas ni sebenarnya last option selepas Hotel Jannah dan Hotel Kamelia penuh. Geram juga sebab tak book awal awal. Mula mula, saya fikir tak ada lah ramai sangat, sebab kat parking tak banyak kereta pun berbanding dengan sebelum ni, tapi penuh pula. Adoi. Erm tak apa lah. saya memang kena menginap di area situ, sebab training saya di sana. Dan bila suruh wife saya google semula, terjumpa la Hotel Seri Malaysia.…

Bercuti di Kuala Terangganu tidak sah kalau tidak singgah membeli belah di Pasar Payang. Ia dalah lokasi wajib buat pelancong luar dan dalam negara untuk membeli barangan harian. Kalau nak tahu, lokasi Pasar Payang kini berada di Jalan Sultan Zainal Abidin. Apa yang menarik di Pasar Payang? Apakah jenis barangan yang dijual? Teruskan membaca artikel ini. Pasar Payang boleh dikatakan sebagai syurga membeli-belah baik buat penduduk tempatan mahupun pelancong. Inilah lokasi terbaik untuk anda mendapatkan…

Ok, jenuh juga nak cari satu satu untuk jenis hotel yang swiming pool ni. Lepas dah siap compile, saya boleh terpadam pula semua, lagi tambah jenuh nak cari balik. Lepas beberapa kali wat de fish, ini lah hasil nya. Oh ya, dalam senarai saya, ada 7 hotel yang nampak macam puas hati swimming pool nya. Tapi mungkin 1 sampai 5 sahaja yang nampak betul betul buat anda rasa berbaloi. Sebab ada hotel yang buat kolam…

Negeri Terengganu memang kaya dengan destinasi ekopelancongan. Kedudukan geografinya yang strategik membuatkan negeri ini dikurniakan dengan pulau tropika indah, persisiran pantai yang memukau. Tetapi apakah lagi tempat menarik di Terengganu selain pulau yang berbaloi untuk anda kunjungi? Nah, sebenarnya banyak lagi tempat menarik di Terengganu selain pulau dan pulau yang boleh anda kunjungi. Kesemuanya menawarkan aktiviti menarik untuk anda seisi keluarga luangkan masa bersama. #1 Pasar Payang Tempat membeli-belah di Terengganu yang paling popular. Pasar…