Ampang merupakan sebuah bandar yang terletak di Selangor, bersempadan dengan bandar Kuala Lumpur. Oleh itu, banyaklah kawasan perumahan, pejabat, dan tempat hiburan keluarga. Selain memiliki beberapa tempat menarik, banyak juga tempat makan menarik di Ampang buat pencinta makanan! Jarak KL ke Ampang cuma sekitar 20 km sahaja. Alang-alang melawat tempat menarik di Kuala Lumpur, apa kata singgah ke beberapa tempat makan sedap di Ampang. #1 Berkat madinah Restaurant Hidangan Arab sudah sebati dengan selera kita…

Negeri di Pantai Timur memang banyak destinasi percutian yang menarik seperti pulau-pulau indah. Terengganu sahaja memiliki beberapa pulau bertaraf antarabangsa yang menggamit kedatangan pelancong.…

Bangi merupakan sebuah bandar di selatan daerah Hulu Langat, Selangor. Terletak kira-kira 38 km dari bandaraya Kuala Lumpur, Bangi  menjadi salah satu nadi pembangunan Selangor yang turut menyumbang dari segi keindahan alam sekitar, pembangunan, dan termasuklan dari sudut pelancongan. Jom lihat antara tempat menarik di Bangi yang boleh anda terokai. #1 Tasik Cempaka Merupakan sebuah puat rekreasi orang awam yang cukup popular di Bangi. Dengan keluasan hampir 17 hektar ini, pelbagai kemudahan riadah disediakan. Pengunjung…

InsyaAllah, artikel ini saya tulis 5 November 2019, jam 3 22 pagi. Sebab nak prepare untuk ke Bangi 10 haribulan ni dengan wife, tolak daripada Kota Bharu. Sebenarnya, trip ni trip kursus wife saya di Bangi. Kursus tu agak lama juga dalam 5 hari. So alang alang menyeluk pekasam, dengan hotel pun boleh di claim, trip perjalanan pun boleh claim, boleh la saya menyeluk saku kan. So saya plan untuk teman wife, sambil cuba cuba…

Salam, ini adalah kali kedua saya dan isteri stay di Tune Hotel. Kami stay 2 hari sebelum berangkat ke Hotel Seri Malaysia Kepala Batas untuk saya hadiri training di Bertam. Apa yang saya boleh update, sebenarnya tiada masalah pun, tapi kita sebagai Pelanggan, kadang kadang sangat perlukan flexibility betul tak. Tune Hotel Mesti Check IN 11 pg, Check Out 2 pm Contoh, kita semua tahu yang kalau nak check in mesti dalam pukul 12. Atau…