Paling terbaik, kalau percutian anda tu bergerak beramai lah kan. Kalau 2 3 orang tu, elok stay hotel juga. Tapi kalau sampai 2 3 kereta. Elok homestay sahaja lah.

Lagi meriah dan lebih seronok kan.

  1. homestay lebih berpatutan

Banding dengan hotel 1 bilik, baru muat 2 orang. Selesa untuk 2 orang. Tapi homestay, satu family pun boleh masuk.

Atau mungkin, 2 kereta duk satu rumah pun tiada masalah. Biar yang anak dara atau yang baru kahwin tidor dalam bilik, mana yang tak kahwin atau dah lama kahwin boleh la bawa bawa tidor di luar.

  1. bebas dan boleh masak, basuh baju, basuh kereta, tak perlu kalut

Nama pun homestay, asalkan tak merosakkan harta benda owner homestay, duduk lah macam rumah sendiri. Nak tidur depan tivi pun tiada masalah. Kalau tiba tiba, rasa tak cukup tilam. Dan anda memang ada bawak toto, sila lah bentangkan di ruang tamu. Banding dengan hotel yang mungkin terpaksa bayar untuk dapat tilam lebih dan ruangan yang tak luas.

  1. lebih selamat dan selesa

Selamat atau tidak, susah juga nak decide kan. Tapi boleh la kalau kita usaha yang terbaik untuk pastikan harta benda terutamanya kereta kita selamat, masa bercuti.

Kalau tinggal dihomestay, memang anda akan rasa lega sikit. Sebab kereta pun letak depan rumah atau dalam pagar. Kita pun memang tinggal di kawasan perumahan.

  1. masa check in yg fleksibel – Banding dengan hotel anda hanya boleh check in jam 12 atau 1 petang sahaja. Andai kata terdatang awal, sila la ke mana mana dahulu. Banding dengan Homestay, InsyaAllah owner homestay tiada masalah untuk anda masuk awal.
  2. Lokasi yang strategik – tambah tambah kalau anda memang nak pergi kenduri, entah entah memang ada homestay untuk taman yang sama. In fact, kalau anda memang mahukan homestay untuk sekian sekian taman, boleh hubungi kami untuk kami aturkan.
  3. Lebih privasi dan tak perlu berkongsi
  4. dan paling penting

Senarai homestay yan TeamTravel tawarkan adalah yang menepati ciri ciri utama yang kami mahukan.

Saya rasa, anda pun tahu, homestay memang banyak. Kalau dulu, homestay mungkin masalah, tapi sekarang, nak cari homestay yang service nya yang terbaik itu yang masalah.

Itu sebab kami kenal kan TeamTravel Homestay, kami tak senarai kan semua homestay dalam ni. Sebab kami pilih yang terbaik sahaja. Apa itu terbaik? Boleh rujuk dalam artikel bawah ni

Ciri ciri Utama Team Travel Homestay

  1. mesti ada air con
  2. mesti ada 3 bilik
  3. parking yang memuaskan
  4. kejiranan yang baik
  5. kiri kanan jiran muslim
  6. akan berada paling dekat dengan lokasi utama anda.
Author

Saya jenis suka testing hotel.

Write A Comment