Hotel Murah (Bajet) Untuk Area di Penang

Untuk hotel budget di sekitar Penang, memang terdapat banyak pilihan. Serendah RM 50 ringgit pun ada.

Seperti contoh di sekitar Bus Station Sungai Nibong, ada satu hotel namanya B Hotel. Kedudukannya betul betul berhadapan dengan bus station sungai nibong, ada kemudahan tempat parking walaupun terhad, dekat dengan tempat makan pada waktu malam. Tempat makan waktu pagi anda mungkin kena mencari di tepi tepi taman sebab kedudukan B Hotel ini memang di bahagian corner lot sebuah taman perumaha.

Parking area B Hotel agak terhad, dan tiada pengawasan parking lansung. Sebab anda akan letak kenderaan anda di lereng lereng rumah teres di taman tersebut. Maka, risiko akan berlaku sesuatu masih lagi ada kerana tiada pengawasan. Walau bagaimanapun, sampai sekarang, saya masih belum dengar akan berita yang tidak diingini selepas lebih 3x menginap di sana.

Noted

Suka kami ingatkan, senarai hotel yang murah, atau pun hotel bajet, atau pun kalau anda nak harga yang di bawah RM 100, mahupun di dalam lingkungan RM 50 untuk satu malam. Memang ia murah, tapi bila murah bermaksud kelengkapan atau kemudahannya mungkin terhad.

Antaranya, mungkin bilik anda kecil saiz stor sahaja. Atau pun, tandas mungkin diluar, bermakna anda mungkin berkongsi dengan pelawat di bilik lain. Ada juga, mungkin anda akan duduk dalam satu bilik seakan dorm, di dalam nya pula ada susunan katil double decker untuk pengunjung yang lain. Ini memang dah tersangat murahlah ni, kalau tak silap bilik seperti ini ada di Georgetown, khas untuk traveller. paling murah yang kami perasan dalam beberapa bulan yang lepas ialah RM 28.

Apa apa pun, jum kita sama sama tengok senarai yang kami sediakan di bawah untuk anda. Kami akan bahagikan setiap hotel hotel bajet yang murah tahap gaban ni kepada beberapa tempat, seperti Georgetown, mungkin beberapa yang lain focus di Batu Feringhi, mahupun di Buttterworth dan kawasan kawasan yang lain.

Kira mula dengan Goergetown dahulu ya.

Berdasarkan senarai di Booking.com, ada berpuluh puluh hotel bajet yang murahnya pada paras harga RM 50. Memang ada banyak, tapi kami tak senaraikan semua, sebaliknya, kami akan pick mana satu penginapan yang ratingnya yang terbaik. Atau pun yang 8.0 ke atas sahaja. Begitu juga dengan tempat yang lain sekiranya penginapan hotel nya terlalu banyak untuk disenaraikan..

Georgetown

Sunny Side
Tido Penang Hostel
The 80’s Guesthouse
The Frame Guesthouse
Red Inn Heritage Guest House – Hotel 2 bintang ini mempunyai rate yang hanya 7.2, tapi kami masih lagi senarai kan hotel ini sebab harganya termasuk breakfast. Jadi ia memang memudahkan anda. Terutamanya backpacker
Just Inn Goodnight Cafe & Homestay – penginapan ini juga rendah ratingnya, tapi disertakan breakfast untuk tetamu.
Red Inn Cabana – juga disertakan breakfast.
Red Inn Court – rating agak rendah sedikit, tapi menyediakan breakfast
100 Cintra Street
Sim CityStay
Heritage Sixteen
Ryokan Muntri Boutique Hostel
Chateau One
Cookoobird Home

Butterworth

Rez Motel
Veenai Hotel
Chariton Hotel Butterworth
New Town Hotel Butterworth ( Sungai Bakap )

Teluk Bahang

Tony’s guesthouse

Nibung Tebal

Red Motel

Perai

Hotel Sun Stay Inn

Batu Feringhi/Tanjung Bungah

Tropicana Homestay
ET Budget Guest House
Ali’s Feringgi Guesthouse
Rasa Motel
De Lady Boss Hotels & Resorts
Station Budget Hotel
By the Sea- Pool and Sea View
Lazyboys My 2nd Home
Elizabeth villa
Station Gold Budget Hotel
Baan Talay Homestay

Balik Pulau

Titi Teras Village House

Gelugor/Quensbay Mall

Evergreen N Park Resort Homestay
Apple 1 Hotel Budget

Bayan Lepas

M Qube Hotel

Bukit Mertajam

SeeYou Guesthouse
Hotel Alpha
U Plus Budget Hotel

Simpang Ampat

JV Hotel @ Simpang Ampat – 1 star hotel
Om Hotel
No.31 Maple Inn

Sekian dulu untuk hotel hotel paling murah di serata Penang.

Leave a Comment!