Harga Cable Car Genting Highlands – RM 14

Kalau anda naik di Awana Skyway, harganya ialah RM 14 turun naik untuk yang dewasa. Manakala kalau anda naik dari Genting Skyway pula.

Kami tak pasti, kalau Genting Skyway, masih lagi berfungsi tapi buat masa sekarang ia tutup dan hanya menggunakan laluan dari Awana Skyway sahaja. mungkin juga Genting Skyway sedang diselenggara untuk pembukaan terbaru Theme Park Genting Highlands, hujung tahun ini.

Apa apa pun, Awana Skyway yang nampak lebih cantik dan moden itu pun hanya 14 ringgit untuk pergi balik, sedangkan Genting Skyway, yang sedikit nampak usang, ta mungkin sampai 14 ringgit kan.

Cara Untuk Naik Ke Atas..

Kalau anda sudah booking hotel di atas, kami cadangkan First World Hotel ( klik sini untuk review ), sebab ia paling murah berbanding dengan hotel hotel lain yang ada di puncak Genting. So, kalau sudah tempah, anda boleh terus drive ke atas. Atau pun, parking di Awana Skyway, bawa turun beg semua dan naik ke atas menggunakan Awana Skyway Cable Car.

 

Itu kalau naik kereta lah.

Kalau sampai ke Awana Skyway naik Bus Ekspress pun tiada masalah. Dan terus naik cable car untuk ke atas.

Anda boleh rujuk untuk harga bus di bawah dan boleh terus tempah online.

2 Responses

  1. Sari says:

    Hii bila outdoor genting Highlands akan di buka

    • SyedShaff says:

      Sari, sepatutnya tahun depan bulan october kot. tapi kami pun x pasti. nak nak pula, lepas genting highland saman walt disney 4 billion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *