Category

Hotel

Category

Bercuti di Kuala Terengganu sememangnya bakal melakar memori indah untuk anda dan keluarga. Mana tidaknya, bandar ini cukup lengkap dengan percutian tepi pantai yang menyeronokkan. Malah, banyak tempat menarik di Kuala Terengganu yang berbaloi untuk anda lawati. Dari segi penginapan pula, banyak pilihan tersedia buat pelancong. Dari resort dan hotel mewah hinggalah chalet bajet yang mampu inap. Namun, tidak semua hotel di Kuala Terengganu yang ada swimming pool. menyediakan kolam renang. Usah khuatir, kerana anda…

Bercuti di Terengganu adalah pilihan yang tepat. Negeri yang kaya dengan tarikan semula jadi seperti pantai dan pulau ini cukup memukau dan mampu menenangkan fikiran pada hujung minggu. Anda dah pilih ke hotel atau chalet untuk menginap? Kalau anda mencari chalet ada kolam renang di Terengganu, memang banyak. Kami bantu anda dengan menyenaraikan resort dan chalet menarik dan sesuai dengan bajet sederhana. DUNGUN #1 Ulek Beach  Resort Daerah Dungun tidak kirang juga hebatnya. Terletak di…

Seronoknya kalau dapat bercuti di Marang Terengganu. Marang bukan sahaja menjadi ‘pintu’ untuk ke Pulau Perhentian dan Pulau Kapas, bahkan pantainya sendiri cukup cantik. Maka, banyaklah chalet mampu inap di sepanjang pantai. Sesuai untuk anda luangkan masa hujung minggu bersama keluarga. Untuk itu, kami kongsikan beberapa chalet tepi pantai di Marang Terenggganu! Kesemua chalet, resort, dan homestay di Marang di bawah adalah mampu inap. Selain selesa dan menawarkan aktiviti kekeluargaan,  ia juga dekat dengan tempat-tempat…

Ikut kan pada pemerhatian saya, hanya ada 3 resort yang saya boleh senaraikan dalam artikel kali ni. Mungkin ada yang terlepas, boleh tinggalkan komen dan review anda. Oh ya, kalau anda memang suka menulis, dan berhasrat untuk berkongsi tips dalam blog teamtravel ni boleh hubungi kami ya. dan 3 resort tersebut ialah: Duyong Marina & Resort – saya pilih sebab best quality service dan fasilities yang disediakan, berbanding dengan penginapan yang lain. Batu Burok Beach…

Ok, jenuh juga nak cari satu satu untuk jenis hotel yang swiming pool ni. Lepas dah siap compile, saya boleh terpadam pula semua, lagi tambah jenuh nak cari balik. Lepas beberapa kali wat de fish, ini lah hasil nya. Oh ya, dalam senarai saya, ada 7 hotel yang nampak macam puas hati swimming pool nya. Tapi mungkin 1 sampai 5 sahaja yang nampak betul betul buat anda rasa berbaloi. Sebab ada hotel yang buat kolam…

Disclaimer 1 Stesen bas yang kami maksudkan pada tajuk di atas adalah yang terminal bas ekspress punya ya. Bukan yang majlis perbandaran, walaupun bas stesen majlis perbandaran ni pun tak jauh mana pun dengan yang terminal bas ekspress. Disclaimer 2 Hotel yang kami senaraikan di bawah juga adalah hotel yang memang sudah ada ramai pengunjung atau review. Bukan hotel yang tak pernah orang datang. Sebab kalau nak ikutkan ada lagi, dan ada lagi yang murah…