Category

Terengganu

Category

Kalau nak diikutkan, di Terengganu ada 12 hingga ke 15 buah resort. Tapi lepas saya tapis tapis berdasarkan faktor bawah ni, tinggal 8 sahaja. Harap anda setuju lah dengan tapisan saya. Berikut adalah sebab kenapa saya pilih 8 buah resort yang utama ni: mesti depan pantai, saya sendiri lebih suka kalau resort tu depan pantai. Rasa lebih syahdu, tapi tu lah, makanan pun lebih mencekik darah. Tapi tak apa, dalam senarai ni ada yang penginapan…

Bercuti di Kuala Terangganu tidak sah kalau tidak singgah membeli belah di Pasar Payang. Ia dalah lokasi wajib buat pelancong luar dan dalam negara untuk membeli barangan harian. Kalau nak tahu, lokasi Pasar Payang kini berada di Jalan Sultan Zainal Abidin. Apa yang menarik di Pasar Payang? Apakah jenis barangan yang dijual? Teruskan membaca artikel ini. Pasar Payang boleh dikatakan sebagai syurga membeli-belah baik buat penduduk tempatan mahupun pelancong. Inilah lokasi terbaik untuk anda mendapatkan…

The Manor Beach Resort Besut Ini bukan hotel sebenarnya. Lebih kepada resort, The Manor Beach Resort Besut. Terletak lebih kurang dalam 8 minit daripada Pekan Besut. Kampung Raja pun lebih kurang 8 minit juga. Average, cost penginapan untuk resort ini adalah RM 200. Dan ya memang ada disediakan swimming pool untuk pengunjung yang hadir. Apa yang boleh kami katakan, penginapan di resort ini berteraskan konsep autentik. Design, kemudahan bilik yang memang macam dalam rumah. Tak…

Ikut kan pada pemerhatian saya, hanya ada 3 resort yang saya boleh senaraikan dalam artikel kali ni. Mungkin ada yang terlepas, boleh tinggalkan komen dan review anda. Oh ya, kalau anda memang suka menulis, dan berhasrat untuk berkongsi tips dalam blog teamtravel ni boleh hubungi kami ya. dan 3 resort tersebut ialah: Duyong Marina & Resort – saya pilih sebab best quality service dan fasilities yang disediakan, berbanding dengan penginapan yang lain. Batu Burok Beach…

Ok, jenuh juga nak cari satu satu untuk jenis hotel yang swiming pool ni. Lepas dah siap compile, saya boleh terpadam pula semua, lagi tambah jenuh nak cari balik. Lepas beberapa kali wat de fish, ini lah hasil nya. Oh ya, dalam senarai saya, ada 7 hotel yang nampak macam puas hati swimming pool nya. Tapi mungkin 1 sampai 5 sahaja yang nampak betul betul buat anda rasa berbaloi. Sebab ada hotel yang buat kolam…

Marang merupakan daerah yang tidak asing lagi dalam sektor pelancongan negeri Terengganu. Berkedudukan di tepi pantai, ia adalah laluan utama untuk ke Pulau Kapas Gemia. Selain itu, pesisir pantainya juga tidak mengecewakan. Cukup indah, pasir yang memutih, airnya bersih, cukup sesuai untuk dijadikan tempat percutian. Melalui artikel ini, kami akan kongsikan beberapa tempat menarik di Marang yang boleh anda kunjungi. Sekiranya anda ingin melawat tempat menarik di Terengganu selain pulau, menginap di Marang sangatlah ideal.…

Disclaimer 1 Stesen bas yang kami maksudkan pada tajuk di atas adalah yang terminal bas ekspress punya ya. Bukan yang majlis perbandaran, walaupun bas stesen majlis perbandaran ni pun tak jauh mana pun dengan yang terminal bas ekspress. Disclaimer 2 Hotel yang kami senaraikan di bawah juga adalah hotel yang memang sudah ada ramai pengunjung atau review. Bukan hotel yang tak pernah orang datang. Sebab kalau nak ikutkan ada lagi, dan ada lagi yang murah…

Negeri Terengganu memang kaya dengan destinasi ekopelancongan. Kedudukan geografinya yang strategik membuatkan negeri ini dikurniakan dengan pulau tropika indah, persisiran pantai yang memukau. Tetapi apakah lagi tempat menarik di Terengganu selain pulau yang berbaloi untuk anda kunjungi? Nah, sebenarnya banyak lagi tempat menarik di Terengganu selain pulau dan pulau yang boleh anda kunjungi. Kesemuanya menawarkan aktiviti menarik untuk anda seisi keluarga luangkan masa bersama. #1 Pasar Payang Tempat membeli-belah di Terengganu yang paling popular. Pasar…

Apabila sebut sahaja Terengganu, pastinya keindahan pulau, pantai, dan keenakkan kerpok lekor bermain di fikiran. Walhal, masih banyak lagi tarikan istimewa yang ditawarkan negeri pantai timur ini. Contohnya, bandar Gong Badak. Melalui artikel ini, kami akan senaraikan beberapa tempat menarik di Gong Badak, Terengganu untuk rujukan anda kelak. Untuk pengetahuan, Gong Badak merupakan sebuah bandar kecil yang terletak di daerah Kuala Nerus. Tidak jauh dari bandar Kuala Terengganu, iaitu cuma 24 minit perjalanan sahaja. #1…