Category

Selangor

Category

Nak tahu port western food Bangi yang paling menarik? Menarik dari segi keenakan, menu yang ditawarkan, serta harga yang berpatutan? Anda datang ke artikel yang tepat. Memandangkan banyak kawasan perumahan serta UKM pula terletak di Bangi, maka banyaklah tempat makan menarik ada di kawasan sekitar. Lebih-lebih lagi hidangan western yang sememangnya menjadi kegemaran setiap golongan. Sekiranya anda berada di sekitar Bangi, singgahlah ke salah satu restoran western yang kami senaraikan di bawah. #1 Deen’z Kitchen…

Seronok juga kalau dapat menikmati seafood khususnya ikan bakar bukan? Setiap restoran memiliki ramuah rempah dan cara masakan berbeza. Kalau and aberada di sekitar Bangi, pasti anda akan perasa betapa banyaknya restoran yang menyajikan hidangan ini di sepanjang jalan. Untuk itu, jom lihat antar restoran ikan bakar di Bangi yang sedap. #1 Ana Ikan Bakar Petai Keenakan ikan bakar bersama sos istimewa yang dicampur bersama petai memang cukup popular di sini. Rata-rata pelanggan pasti memesan…

Ampang merupakan sebuah bandar yang terletak di Selangor, bersempadan dengan bandar Kuala Lumpur. Oleh itu, banyaklah kawasan perumahan, pejabat, dan tempat hiburan keluarga. Selain memiliki beberapa tempat menarik, banyak juga tempat makan menarik di Ampang buat pencinta makanan! Jarak KL ke Ampang cuma sekitar 20 km sahaja. Alang-alang melawat tempat menarik di Kuala Lumpur, apa kata singgah ke beberapa tempat makan sedap di Ampang. #1 Berkat madinah Restaurant Hidangan Arab sudah sebati dengan selera kita…

Banyak juga tempat makan sedap di Bangi. Dari masakan panas, tempatan, Western hinggalah restoran yang menyajikan hidangan dari Korea. Senang cerita, anda tidak akan kelaparan sebaik memasuki bandar yang berada di selatan daerah Hulu Langat ini. Untuk itu, kami senaraikan beberapa kedai makan di Bangi yang boleh anda kunjungi. Senarai di bawah adalah rekomendasi warga internet dan yang mendapat review positif daripada pelanggan. #1 Restoran Azura Kepelbagaian lauk pauk serta masakan panas menjadi salah satu…

Bangi merupakan sebuah bandar di selatan daerah Hulu Langat, Selangor. Terletak kira-kira 38 km dari bandaraya Kuala Lumpur, Bangi  menjadi salah satu nadi pembangunan Selangor yang turut menyumbang dari segi keindahan alam sekitar, pembangunan, dan termasuklan dari sudut pelancongan. Jom lihat antara tempat menarik di Bangi yang boleh anda terokai. #1 Tasik Cempaka Merupakan sebuah puat rekreasi orang awam yang cukup popular di Bangi. Dengan keluasan hampir 17 hektar ini, pelbagai kemudahan riadah disediakan. Pengunjung…

Seperti yang saya kongsikan percutian ke bangi beberapa hari lepas. Akhirnya saya pun dah sampai ke Tenera Hotel, dan masa artikel ini ditulis, saya dah masuk hari ke 2 menginap di sini. Overal, saya rasa ok lah kot. Nak kata tak best sangat pun tak boleh juga, sebab hotel 4 or 5 bintang memang service akan jadi tip top. Tambah lagi dari segi layanan staff, daripada staff yang mengemas bilik, staff masa breakfast, staff receptionist,…

Saya snap gambar di Google Map untuk tunjuk betapa banyak nya hotel bajet di bandar baru bangi untuk artikel sebelum ni. Kali ni saya paste kan di bawah semula andai kata anda terlepas. Untuk pengetahuan anda juga, sebenarnya perkongsian ini adalah hasil daripada trip 5 hari saya ke Bangi. Masa saya ikut wife pergi kursus. So alang alang boleh la saya survey survey untuk isi kandungan teamtravel ni. Total yang saya senaraikan dalam artikel ini…

InsyaAllah, artikel ini saya tulis 5 November 2019, jam 3 22 pagi. Sebab nak prepare untuk ke Bangi 10 haribulan ni dengan wife, tolak daripada Kota Bharu. Sebenarnya, trip ni trip kursus wife saya di Bangi. Kursus tu agak lama juga dalam 5 hari. So alang alang menyeluk pekasam, dengan hotel pun boleh di claim, trip perjalanan pun boleh claim, boleh la saya menyeluk saku kan. So saya plan untuk teman wife, sambil cuba cuba…

Meluangkan waktu hujung minggu atau cuti sekolah bersama keluarga pastinya sangat menyeronokkan. Anda bukan sahaja dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan tetapi dapat menjamu mata dengan melihat keindahan alam semula jadi. Untuk mereka yang tingga di sekitar Selangor atau Lembah Klang, banyak tempat berkelah di Selangor yang boleh anda tuju. Kalau nak tahu, negeri Selangor menyimpan banyak destinasi percutian menarik. Tidak kiralah tarikan alam semula jadi, tempat hiburan, atau taman tema. Teruskan membaca artikel untuk mengetahui senarai…

Seperti Kuala Lumpur, Selangor juga banyak destinasi percutian menarik yang boleh dikatakan berbaloi untuk dikunjungi. Negeri ini pesat membangun, banyak pusat membeli-belah, hotel, pusat hiburan, serta dikurniakan pantai dan air terjun menarik. Pada cuti hujung minggu sudah pasti kita ingin meluangkan masa dengan keluarga. Antara aktiviti popular adalah mandi manda. Tahukan anda yang banyak tempat mandi di Selangor ni yang best? Dari taman tema, air terjun, hinggalah pantai. Kesemuanya boleh anda temui di Selangor. Tanpa…