Category

Tempat Menarik

Category

Siapa tidak kenal dengan tempat peranginan Janda Baik yang terletak di negeri Pahang ini. Janda Baik merupakan perkampungan yang mendamaikan kerana terletak di kaki bukit. Ekoran itu banyaklah tempat menarik di Janda Baik ini termasuklah beberapa pilihan penginapan best. Suhunya tidak dingin seperti Tanah Tinggi Genting. Tetapi suasana kampung dengan bunyi desiran anak sungai serta angin yang bertiup mengusik rimbunan pohon itulah yang menjadi nilai tambah Janda Baik. Bagi yang tinggal di kota raya, mereka…

Percutian ke luar negara sememangnya menyeronokkan, lebih lebih lagi kalau anda berkunjung ke negara yang berbeza suhu dan persekitarannya dengan Malaysia. Tapi anda tidak perlu bercuti ke negara luar untuk merasai semua itu kerana di Malaysia sendiri mempunyai tempat percutian yang bersuhu dingin, iaitu di Pahang. Pahang mempunyai empat tanah tinggi yang dikelaskan sebagai destinasi pelancongan. Ia adalah : Bukit Tinggi Genting Highland Cameron Highland Bukit Fraser ( artikel yang anda baca sekarang ) Dan…

Dengan cuaca panas sepanjang tahun di Malaysia, ramai yang merancang untuk bercuti di luar negara hanya untuk merasai suhu sejuk. Tetapi untuk merasai percutian sedemikian, anda tidak perlu mengeluarkan belanja besar kerana Malaysia sendiri mempunyai tanah tinggi yang menawarkan suhu dingin dan keseronokkan berganda, iaitu Genting Highland, Pahang. Apabila kita sebut tentang Genting, perkara pertama yang muncul di fikiran adalah taman temanya. Tetapi anda perlu tahu yang selain taman temanya, banyak lagi tempat menarik di…

Untuk hotel di Bukit Tinggi yang paling murah ialah Colmar Tropicale. Itu pun dalam 200 ringgit juga. kalau anda nak bawah 200 memang kami rasa sudah tiada dah di sini. Malahan, penginapan yang kami rekemen kalau anda ke Bukit Tinggi ini pun hanya ada 4 buah sahaja. Klook.com Yang pertama Colmar Tropicale tadi, lebih kurang dalam RM 223 Apartment Genting Sempah Berjaya, dalam RM 420 untuk 6 orang. Oh ya, mungkin PeppaVille Resortyang dalam RM…

Dalam artikel yang lepas, kami ada rekemen kan anda untuk menginap di Hotel Seri Malaysia Genting. Tapi ternyata kami silap, rupanya ada lagi penginapan yang mungkin lebih sesuai untuk anda iaitu DZH Health Resort Club Genting. Andai kata terlepas untuk menginap di First World Hotel lah ya. Kalau masih lagi sempat, lebih baik menginap di atas. Seperti yang anda boleh lihat di bawah. Round yang disebelah kanan, kalau anda menuju ke bawah atau jam 6…

Untuk hotel bajet dan murah di Genting Highlands, tambah lagi di atas, atau puncak Theme Park. Pilihan yang ada Cuma First World Hotel sahaja yang berharga lebih kurang RM 100 sahaja. Yang lain, kalau anda nak nginap di puncak juga, semuanya hotel sudah berharga RM 300 ke atas. dan biliknya dan pemandangannya… Yang lainnya, semua sudah mahal. Macam yang kami cakap tadi, RM 300 ke atas. Kalau anda masih nak lihat, boleh rujuk artikel 10…

Salam, dalam artikel ini kami akan berkongsi antara hotel yang paling murah, dan yang paling mendapat banyak sambutan di Genting Highlands. ‘Without further ado’ First World Hotel >> RM 100 – RM 528 Hotel yang paling murah, iailah First World Hotel. Hotel ini adalah satu satu nya hotel yang berada di bawah RM 150 untuk satu malam. selebihnya selepas Resort World Hotel – Theme Park, adalah lebih kurang RM 300 ke atas. Klook.com Walaupun First…

Harga untuk satu perjalanan Cable Car adalah 9 ringgit. Itu pun kalau tempat secara Online di KLOOK. Ingat ya, setiap kali transaksi anda guna untuk naik atau turun sahaja. Untuk tempahan online tiket cable car genting di Awana Skyway, boleh KLIK Banner di bawah ya Klook.com Contoh, kalau nak beli tiket untuk 2 orang. add to cart 2 tiket – so total dalam RM 18 ringgit. 2 tiket ni anda boleh guna untuk satu satu…

Kalau nak jalan jalan di Genting Highlands, hotel yang paling murah, dan paling berbaloi anda boleh nginap ialah First World Hotel Genting Highlands. Sebab hotel lain yang kalau di puncak, semua nya beratus ratus. Atau pun mungkin yang termurah kedua selepas First World Hotel ialah Resort World Hotel – Theme Park Hotel, kalau yang ini lebih kurang dalam hampir 400 ringgit untuk satu malam. Sedangkan First World Hotel, lebih kurang dalam RM 111. Kami pernah…

Taman Tema Genting Highlands merupakan antara destinasi pelancongan yang paling popular di Malaysia. Berdasarkan statistic yang dikeluarkan oleh TourismPahang untuk purata tahun 2016, 2017, dan 2018. Kira kira dari 6 hingga 8 juta juga jumlah pelawat yang ke Genting Highlands dalam setahun. Ini baru pelawat domestic, tak masuk lagi daripada negara lain. Walhal Taman Tema Genting Highlands ini hanya buka untuk Indoor sahaja. Outdoor masih lagi dalam renovation. Klook.com Adakah Renovation Taman Tema ini akan…