Category

Janda Baik

Category

Baiklah, sebelum ni memang pihak kami ada sediakan artikel tajuk yang sama ni, tempat menarik di Janda Baik, tapi artikel tu mungkin tak terlampau detail. Atau pun hanya cover separuh sahaja daripada apa yang anda boleh lihat dan gambarkan suasana sebenar di Janda Baik. Tapi kali ni, harapnya perkongsian akan bertambah baik sebab kita akan kongsi hampir sepenuhnya tarikan yang ada di Janda Baik dan sekitar nya. Kalau nak dikongsikan tarikan yang ada, sebenarnya ada…

**artikel ini masih lagi dalam proses. InsyaAllah akan siap sepenuh nya secepat mungkin, sehingga ayat ini dipadam. Baru tadi saya siap kan artikel atau panduan untuk anda yang mencari homestay atau chalet di tepi sungai. Kali ni, saya nak cover untuk topik hotel yang ada swimming pool pula di Janda Baik. Untuk cari dan senarai kan dalam artikel ni macam tak berapa susah sangat pun, sebab memang banyak penginapan di Janda Baik yang ada sediakan…

Tahukah anda, perbezaan antara Hotel, Homestay dan juga Resort? Kalau nak dibanding kan secara mudah. Hotel dan Homestay sangat bergantung kepada tarikan surrounding yang ada. Berbanding dengan resort, lebih kepada mengharap kan pihak resort sendiri yang create tarikan di persekitarannya. Seperti contoh, pengalaman saya dengan isteri ke Resort Tok Bali. Kalau tak harapkan pihak resort sendiri yang sediakan kolam renang aktiviti air seperti berkayak tunggang kuda dan yang lain lain nya tu, apa lah yang…

Kalau di Janda Baik ni memang anda ada banyak pilihan pusat peranginan seperti resort dan villa . Termasuk juga lah dengan kemudahan aliran sungai untuk aktiviti anda sekeluarga. Dan padan lah, kalau air terjun nya juga boleh kata banyak juga untuk anda pilih mana satu yang menarik di hati. Antara nya: Chemperoh Waterfall ( 17 reviews ) Lepoh Waterfall ( 249 reviews ) Bentong Waterfall ( 49 reviews ) Air Terjun Sungai Chiling ( 611…

Untuk penginapan di Janda Baik, ada 5 pilihan utama yang anda boleh pilih, bergantung kepada berapa jumlah peserta, dan tarikan yang anda inginkan. Berikut adalah antara penginapan yang utama: Hotel Boleh lah kalau nak stay hotel di Janda Baik ni. Kira pilih hotel mana mana, dan boleh mula sibuk kan aktiviti harian anda jalan jalan di kawasan yang sekitar. Pendapat kami, lebih baik anda stay di resort. Terangkum lah sekali dengan aktiviti menarik yang resort…

Janda Baik merupakan salah satu destinasi percutian terkemuka di negeri Pahang. Kedudukan geografinya yang berada di dataran tanah tinggi membuatkan ramai yang ingin bercuti ke sana. Banyak kelebihan tempat peranginan di tanah tinggi ini sebenarnya. Selain dapat merasai cuaca dingin, pemandangan bukit bukau yang menghijau menjadi faktor mengapa Janda Baik sering menjadi pilihan ramai. Malah banyak penginapan yang menawarkan kemudahan menarik yang boleh anda pilih. Bagi yang mempunyai ahli keluarga yang ramai menginap di homestay…

Siapa tidak kenal dengan tempat peranginan Janda Baik yang terletak di negeri Pahang ini. Janda Baik merupakan perkampungan yang mendamaikan kerana terletak di kaki bukit. Ekoran itu banyaklah tempat menarik di Janda Baik ini termasuklah beberapa pilihan penginapan best. Suhunya tidak dingin seperti Tanah Tinggi Genting. Tetapi suasana kampung dengan bunyi desiran anak sungai serta angin yang bertiup mengusik rimbunan pohon itulah yang menjadi nilai tambah Janda Baik. Bagi yang tinggal di kota raya, mereka…