Category

Genting Highlands

Category

Bercuti ke Taman Tema Genting Highland menjadi idaman rakyat Malaysia. Dengan cuaca di negara ini yang panas sepanjang tahu, sekali sekala lari dan menikmati suhu dingin sememangnya mengasyikkan. Bila sebut tentang Taman Tema Genting, pasti pelbagai permainan yang ada di sana terbayang di minda bukan? Apa aktiviti outdoor theme park Genting Highland? Teruskan membaca artikel ini. Dengan Cuma satu jam pemanduan dari Kuala Lumpur sudah cukup untuk ada bergembira bersama keluarga di sini. Ada yang…

Sebagai taman tema utama Malaysia, Genting Highlands The Park menawarkan harga yang agak berpatutan. Pengunjung bukan sahaja dapat merasai pengalaman bermain pelbagai jenis permainan bahkan menikmati suhu dingin. Namun, ada yang bertanya berapakah beza tiket masuk dengan taman tema lain? Yelah, sebelum membuat keputusan, kita perlulah membandingkan harga tiket masuk terlebih dahulu. Selain itu kos kos percutian seperti hotel, tiket penerbangan, dan minyak kereta. Ini adalah untuk memastikan percutian anda bersama keluarga berjalan lancar. Untuk…

Dengan cuaca panas sepanjang tahun di Malaysia, ramai yang merancang untuk bercuti di luar negara hanya untuk merasai suhu sejuk. Tetapi untuk merasai percutian sedemikian, anda tidak perlu mengeluarkan belanja besar kerana Malaysia sendiri mempunyai tanah tinggi yang menawarkan suhu dingin dan keseronokkan berganda, iaitu Genting Highland, Pahang. Apabila kita sebut tentang Genting, perkara pertama yang muncul di fikiran adalah taman temanya. Tetapi anda perlu tahu yang selain taman temanya, banyak lagi tempat menarik di…

Dalam artikel yang lepas, kami ada rekemen kan anda untuk menginap di Hotel Seri Malaysia Genting. Tapi ternyata kami silap, rupanya ada lagi penginapan yang mungkin lebih sesuai untuk anda iaitu DZH Health Resort Club Genting. Andai kata terlepas untuk menginap di First World Hotel lah ya. Kalau masih lagi sempat, lebih baik menginap di atas. Seperti yang anda boleh lihat di bawah. Round yang disebelah kanan, kalau anda menuju ke bawah atau jam 6…

Untuk hotel bajet dan murah di Genting Highlands, tambah lagi di atas, atau puncak Theme Park. Pilihan yang ada Cuma First World Hotel sahaja yang berharga lebih kurang RM 100 sahaja. Yang lain, kalau anda nak nginap di puncak juga, semuanya hotel sudah berharga RM 300 ke atas. dan biliknya dan pemandangannya… Yang lainnya, semua sudah mahal. Macam yang kami cakap tadi, RM 300 ke atas. Kalau anda masih nak lihat, boleh rujuk artikel 10…

Salam, dalam artikel ini kami akan berkongsi antara hotel yang paling murah, dan yang paling mendapat banyak sambutan di Genting Highlands. ‘Without further ado’ First World Hotel >> RM 100 – RM 528 Hotel yang paling murah, iailah First World Hotel. Hotel ini adalah satu satu nya hotel yang berada di bawah RM 150 untuk satu malam. selebihnya selepas Resort World Hotel – Theme Park, adalah lebih kurang RM 300 ke atas. Klook.com Walaupun First…

Harga untuk satu perjalanan Cable Car adalah 9 ringgit. Itu pun kalau tempat secara Online di KLOOK. Ingat ya, setiap kali transaksi anda guna untuk naik atau turun sahaja. Untuk tempahan online tiket cable car genting di Awana Skyway, boleh KLIK Banner di bawah ya Klook.com Contoh, kalau nak beli tiket untuk 2 orang. add to cart 2 tiket – so total dalam RM 18 ringgit. 2 tiket ni anda boleh guna untuk satu satu…

Kalau nak jalan jalan di Genting Highlands, hotel yang paling murah, dan paling berbaloi anda boleh nginap ialah First World Hotel Genting Highlands. Sebab hotel lain yang kalau di puncak, semua nya beratus ratus. Atau pun mungkin yang termurah kedua selepas First World Hotel ialah Resort World Hotel – Theme Park Hotel, kalau yang ini lebih kurang dalam hampir 400 ringgit untuk satu malam. Sedangkan First World Hotel, lebih kurang dalam RM 111. Kami pernah…

Taman Tema Genting Highlands merupakan antara destinasi pelancongan yang paling popular di Malaysia. Berdasarkan statistic yang dikeluarkan oleh TourismPahang untuk purata tahun 2016, 2017, dan 2018. Kira kira dari 6 hingga 8 juta juga jumlah pelawat yang ke Genting Highlands dalam setahun. Ini baru pelawat domestic, tak masuk lagi daripada negara lain. Walhal Taman Tema Genting Highlands ini hanya buka untuk Indoor sahaja. Outdoor masih lagi dalam renovation. Klook.com Adakah Renovation Taman Tema ini akan…

Kalau anda bercuti ke Genting Highlands. Untuk memilih penginapan ada dua pilihan. Sama ada anda menginap di atas puncak, atau pun di bawah. Kalau anda menginap di atas, kami cadangkan senarai hotel ini. Dan kalau di bawah, kami cadangkan Hotel Seri Malaysia ini sendiri. Kalau anda bercadang untuk menginap di puncak juga, mungkin terfikir, sama ada nak drive kereta sampai ke atas. Atau pun nak parking di bawah, dan naik kereta cable. Jangan lupa, bawa…