Category

Tempat Menarik

Category

Baiklah, sebelum ni memang pihak kami ada sediakan artikel tajuk yang sama ni, tempat menarik di Janda Baik, tapi artikel tu mungkin tak terlampau detail. Atau pun hanya cover separuh sahaja daripada apa yang anda boleh lihat dan gambarkan suasana sebenar di Janda Baik. Tapi kali ni, harapnya perkongsian akan bertambah baik sebab kita akan kongsi hampir sepenuhnya tarikan yang ada di Janda Baik dan sekitar nya. Kalau nak dikongsikan tarikan yang ada, sebenarnya ada…

**artikel ini masih lagi dalam proses. InsyaAllah akan siap sepenuh nya secepat mungkin, sehingga ayat ini dipadam. Baru tadi saya siap kan artikel atau panduan untuk anda yang mencari homestay atau chalet di tepi sungai. Kali ni, saya nak cover untuk topik hotel yang ada swimming pool pula di Janda Baik. Untuk cari dan senarai kan dalam artikel ni macam tak berapa susah sangat pun, sebab memang banyak penginapan di Janda Baik yang ada sediakan…

Tahukah anda, perbezaan antara Hotel, Homestay dan juga Resort? Kalau nak dibanding kan secara mudah. Hotel dan Homestay sangat bergantung kepada tarikan surrounding yang ada. Berbanding dengan resort, lebih kepada mengharap kan pihak resort sendiri yang create tarikan di persekitarannya. Seperti contoh, pengalaman saya dengan isteri ke Resort Tok Bali. Kalau tak harapkan pihak resort sendiri yang sediakan kolam renang aktiviti air seperti berkayak tunggang kuda dan yang lain lain nya tu, apa lah yang…

Kalau di Janda Baik ni memang anda ada banyak pilihan pusat peranginan seperti resort dan villa . Termasuk juga lah dengan kemudahan aliran sungai untuk aktiviti anda sekeluarga. Dan padan lah, kalau air terjun nya juga boleh kata banyak juga untuk anda pilih mana satu yang menarik di hati. Antara nya: Chemperoh Waterfall ( 17 reviews ) Lepoh Waterfall ( 249 reviews ) Bentong Waterfall ( 49 reviews ) Air Terjun Sungai Chiling ( 611…

Untuk penginapan di Janda Baik, ada 5 pilihan utama yang anda boleh pilih, bergantung kepada berapa jumlah peserta, dan tarikan yang anda inginkan. Berikut adalah antara penginapan yang utama: Hotel Boleh lah kalau nak stay hotel di Janda Baik ni. Kira pilih hotel mana mana, dan boleh mula sibuk kan aktiviti harian anda jalan jalan di kawasan yang sekitar. Pendapat kami, lebih baik anda stay di resort. Terangkum lah sekali dengan aktiviti menarik yang resort…

Setiap pasangan sudah pasti mahu meluangkan masa bersama. Sama ada yang baru berkahwin mahupun hanya ingin bercuti bersama untuk mengeratkan lagi hubungan suami isteri. Bercuti berdua juga mengurangkan tekanan dan lari dari kesibukan kerja. Namun, bajet sering menjadi penghalang anda untuk menikmati percutian menyeronokkan. Jangan risau. Masih banyak tempat honeymoon murah yang menawarkan percutian romantis. Murah tidak bermakna tidak menyeronokkan. Sebenarnya banyak destinasi menarik yang menyimpan ‘hidden gem’ yang boleh anda pilih sebagai lokasi bulan…

Berpeluang untuk meraikan family sememangnya dinanti-nantikan oleh setiap keluarga. Inilah masanya untuk anda meluangkan masa dengan yang tersayang selepas sibuk dengan urusan kerja dan pembelajaran. Memilih negeri Pahang sebagai destinasi percutian adalah idea yang bernas. Banyak lokasi best di negeri ini. Jadi, kami akan kongsikan beberapa villa untuk family day di Pahang untuk anda pilih. Sebenarnya kalau nak senaraikan villa memang tak banyak. Ada sejumlah homestay tetapi tidak mempunyai banyak kelengkapan untuk family day. Jadi,…

Bercuti ke Taman Tema Genting Highland menjadi idaman rakyat Malaysia. Dengan cuaca di negara ini yang panas sepanjang tahu, sekali sekala lari dan menikmati suhu dingin sememangnya mengasyikkan. Bila sebut tentang Taman Tema Genting, pasti pelbagai permainan yang ada di sana terbayang di minda bukan? Apa aktiviti outdoor theme park Genting Highland? Teruskan membaca artikel ini. Dengan Cuma satu jam pemanduan dari Kuala Lumpur sudah cukup untuk ada bergembira bersama keluarga di sini. Ada yang…

Sebagai taman tema utama Malaysia, Genting Highlands The Park menawarkan harga yang agak berpatutan. Pengunjung bukan sahaja dapat merasai pengalaman bermain pelbagai jenis permainan bahkan menikmati suhu dingin. Namun, ada yang bertanya berapakah beza tiket masuk dengan taman tema lain? Yelah, sebelum membuat keputusan, kita perlulah membandingkan harga tiket masuk terlebih dahulu. Selain itu kos kos percutian seperti hotel, tiket penerbangan, dan minyak kereta. Ini adalah untuk memastikan percutian anda bersama keluarga berjalan lancar. Untuk…

Negeri terbesar di Semenanjung Malaysia ini mempunyai banyak tempat menarik. Struktur muka bumi dan alam sekitarnya yang pelbagai membuatkan Pahang memiliki pelbagai tarikan peranginan. Tetapi dalam artikel kali ini TeamTravel akan berkongsi senarai air terjun di Pahang, yang merupakan salah satu tempat boleh anda habiskan pada hujung minggu. Siapa tidak suka mandi air terjun? Airnya yang sejuk, bersih, malah kedudukannya di dalam hutan yang mencetuskan suasana damai. Bermandi manda di air terjun adalah aktiviti terbaik…