Category

Tempat Makan

Category

Tempat makan menarik di Kuala Lumpur memang terlampau banyak. Ada sahaja restoran sedap dan unik. Bukan itu sahaja, restoran di KL menyajikan pelbagai jenis hidangan dari masakan tempatan, Western, Korean, Thai, Japanese, Timur Tengah dan banyak lagi. Restoran-restoran ini tumbuh kerana KL merupakan ibu negara dan menjadi pusat tumpuan pelancong. Di sampaing itu, sikap orang Malaysia yang terbuka dalam menerima segala jenis masakan. Tetapi kalau di mana pula tempat sarapan best di Kuala Lumpur? Takkan…

Sebagai ibu negara Malaysia, Kuala Lumpur menempat pelbagai tarikan menarik. Ia kaya dengan tempat hiburan, hotel mewah, bangunan pencakar langit, kawasan riadah, dan banyak lagi. Namun bagaimana pula dengan tempat makan? Kat mana tempat makan sedap di KL yang berbaloi untuk anda terjah? Rakyat Malaysia bersikap terbuka dan menerima segala jenis juadah dari negara luar. Maka banyaklah restoran yang mengkhususkan kepada makanan tertentu. Tempat makan di KL memang banyak, tapi belum tentu ia sedap dan…

Kuala Lumpur merupakan salah satu lokasi yang paling kerap dikunjungi pelancong. Sebagai ibu negara Malaysia, banyak tarikan menarik yang boleh ditemui di sini. Walau bagaimanapun, tarikan hiburan dan riadah bukan satu-satunya yang menjadi tumpuan pelancong. Tempat makan juga turut menjadi salah satu faktor kenapa orang ramai gemar ke KL. Tidak dinafikan banyak tempat makan best di KL yang boleh anda temui. Dari makanan tempatan, western, Jepun, fusion, korea, Thai food, hinggalah makanan dari Timur Tengah.…

Jika anda ke Kuala Lumpur tetapi mempunyai bajet yang terhad, sudah tentu anda perlu berjimat dalam segala hal. Terutama sekali bab makan. Biasalah kota metropolitan ini. Kebanyakan harga makanan memang cekik darah. Usahkan restoran terkemuka, bahkan gerai biasa pun mengenakan caj tidak masuk akal. Jadi melalui artikel ini kami akan kongsikan beberapa tempat makan best dan murah di KL untuk anda. Senarai tempat makan yang akan kami kongsikan ini berdasarkan populariti dan sering menjadi buat…

Bandaraya Kuala Lumpur sememangnya cukup luas, pesat dengan pembangunan, dan banyak tempat tempat menarik. Selain itu, Kuala Lumpur juga mempunyai banyak tempat makan menarik. Dalam artikel kami akan kongsikan kedai makan sedap di KL, khususnya tempat makan tengah hari yang popular dan sedap. Sekirnya berpeluang bercuti di Kuala Lumpur, pastikan anda cuba menjamu selera di di restoran yang tersenarai di bawah. Manakala jika anda menetap di KL, nak makan tengah hari di mana? Terdapat 9…

Bosan makan nasi dan masakan Melayu? Tak salah sekiranya kalau sekali sekala kita ubah selera. Di Malaysia ni macam-macam jenis makanan ada. Sebab rakyat Malaysia sangat terbuka dalam menerima segala jenis hidangan dari negara luar. Yang paling menjadi kegemaran adalah makanan dari Barat. Kalau anda tinggal di sekitar Kuala Lumpur lagi seronok kerana banyak tempat makan western best di KL tu. Kami nak cadang beberapa restoran yang menyajikan hidangan ala Barat sedap di KL. Senarai…

Bandar Kuala Lumpur memang tidak pernah tidur. Sentiasa sibuk 24 jam, maka tidak hairanlah pada wkatu tengah malam sekali pun kota metropolitan ini sentiasa bermandikan cahaya. Begitu juga dengan penduduknya, jika siang hari mereka berkerja, waktu malam mereka lebih gemar meluangkan masa bersama keluarga dan rakan. Cara terbaik adalah dengan menjamu selera bersama. Sebab itulah banyak restoran dan tempat makan waktu malam best di buka di Kuala Lumpur ini. Jika anda merancang untuk cari restoran…

Sebagai ibu negara Malaysia, Kuala Lumpur memiliki segala-galanya. Dari segi pembangunan, shopping, pusat hiburan, rekreasi, dan termasuklah tempat makan menarik yang punyai pelbagai cita rasa. Disebabkan bandar Kuala Lumpur ni besar, dan ditambah dengan sikap rakyat Malaysia yang terbuka dalam menerima segala jenis hidangan dari negara luar. Sebut sahaja apa yang anda nak makan, masakan kampung,Western, Chinese, Japanese, Arab, Indian, Thai, fusion? Semuanya ada di sini. Dalam artikel ini, kami akan kongsikan beberapa tempat makan…